UAB „IGNETA“ PRIVATUMO POLITIKA

1.      BENDROSIOS NUOSTATOS

1.1.  Kiekvieno asmens duomenų apsauga yra itin svarbi, todėl renkame ir tvarkome tik tuos Jūsų duomenis, kurie yra reikalingi Jums teikti tinkamas paslaugas bei vykdyti mūsų veiklą.
1.2.  Asmens duomenų tvarkymas vykdomas teisėtai ir skaidriai skaidriai, remiantis Bendruoju asmens duomenų apsaugos reglamentu (toliau – BDAR), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu bei kituose teisės aktuose numatytais asmens duomenų tvarkymo reikalavimais.
1.3.  Ši privatumo politika (tolau – Privatumo politika) reglamentuoja UAB „Igneta“ (toliau – Igneta) internetinės svetainės www.igneta.lt (toliau – Svetainė) lankytojo (toliau – Jūs, Jūsų) pagrindinius asmens duomenų rinkimo, tvarkymo ir saugojimo principus, tikslus bei tvarką.
1.4.  Naršydami Svetainėje bei pateikdami savo asmens duomenis, sutinkate, kad Igneta juos valdys ir tvarkys šioje Privatumo politikoje bei teisės aktuose numatytais tikslais, priemonėmis ir tvarka.

2.      ASMENS DUOMENŲ NAUDOJIMO TIKSLAI

2.1.  Jūsų asmens duomenis mes naudojame ir tvarkome šiais tikslais:
2.1.1.    Tiesioginių paslaugų teikimo tikslu. Jūsų duomenys reikalingi, norint atsakyti į Jūsų užklausas, teikti Jums reikiamą informaciją, kainos pasiūlymus ar konsultacijas.
2.1.2.    Svetainės tobulinimo tikslu ir siekdami pasiūlyti Jums geresnes ir pritaikytas paslaugas. Jūsų asmens duomenis, įskaitant ir asmens duomenis, kuriuos gauname Jums naudojantis mūsų interneto svetaine (pvz. statistiniai duomenys apie Jūsų apsilankymą svetainėje ir atskiruose jos puslapiuose), mes naudojame siekdami tobulinti ir vystyti mūsų interneto svetainę ir pasiūlyti Jums geresnes ir labiau Jums pritaikytas paslaugas.
2.1.3.    Rinkodaros tikslais. Norint užtikrinti nuolatinį Svetainės paslaugų tobulinimą ir vystymą, bei pateikti Jums kuo geresnius pasiūlymus, Igneta turi teisę naudoti asmens duomenis ir rinkodaros tikslais, kai Jūs išreiškiate savo sutikimą (pvz. pažymint atitinkamą laukelį varnele, užsisakius naujienlaiškį ir kt.). Jūs bet kada galite atšaukti šį savo sutikimą atsiųsdami elektroninį laišką Svetainės administratoriui info@igneta.lt.

3.      ASMENS DUOMENŲ RINKIMAS IR SAUGOJIMAS

3.1.   Vartotojo suvedami duomenys
Norėdami susisiekti su Igneta bei išsiųsti užklausą, Jūs turite pateikti šiuos asmens duomenis – vardas, el. pašto adresas. Šie duomenys yra saugomi 2 metus, o po to ištrinami.

3.2.   Slapukai
3.2.1.    Svetainėje yra naudojami slapukai (angliškai „cookies“) – maži failai, kurie laikinai įrašomi į Jūsų įrenginio standųjį diską ir leidžia atpažinti Jus per kitus vizitus interneto svetainėse.
3.2.2.    Naudojamų slapukų pagalba gali būti renkama anoniminė, statistinė informacija apie Jūsų apsilankymą puslapyje: sesijos ID, data, atidaryti puslapiai, naršymo trukmė, naudojama naršyklė, įrenginio tipas, miestas, šalis, kalba ir visa kita informacija, kurią Jūs pateikėte savo naudojamoje naršyklėje.
3.2.3.    Sutikimą naudoti slapukus Jūs galite duoti šiais būdais:
a)      neištrindami jų ir (ar) nepakeisdami savo interneto naršyklės nustatymų taip, jog ji nepriimtų slapukų;
b)      Jūs išreiškiate savo išankstinį laisvanorišką sutikimą leisti Igneta.lt įrašyti slapukus spausdamas mygtuką „SUTINKU“ svetainėse pateiktoje nuorodoje (juostelėje): „Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“.“
3.2.4.    Detali informacija apie Svetainėje naudojamus slapukus:
3.2.5.    Jūs galite bet kuriuo metu atšaukti mums duotą leidimą naudoti slapukus. Tai padaryti Jūs galite pakeisdamas savo interneto naršyklės nustatymus taip, jog ji nepriimtų slapukų. Kaip tai padaryti priklauso nuo Jūsų naudojamos operacinės sistemos ir interneto naršyklės. Išsamią informaciją apie slapukus, jų naudojimą, atsisakymo galimybes rasite adresu http://AllAboutCookies.org arba http://google.com/privacy_ads.html.
3.2.6.    Kai kuriais atvejais, ypač techninių ir funkcinių slapukų išjungimas, nesutikimas su slapukais ar jų ištrynimas gali sulėtinti naršymą, apriboti tam tikrų interneto svetainių funkcijų veikimą ar net blokuoti prieigą prie interneto svetainių.

4.      DUOMENŲ PERDAVIMAS TRETIESIEMS ASMENIMS

4.1.   Neparduodame, nekeičiame ir be teisėto pagrindo neteikiame jūsų asmeninės informacijos trečiosioms šalims iš anksto nepranešę apie tai Jums.
4.2.   Mes galime perduoti Jūsų asmens duomenis įmonėms, padedančioms mums vykdyti veiklą (pvz. Svetainės prieglobos (angl. hosting) paslaugas teikiantiems partneriams). Iš tokių partnerių mes reikalaujame, kad Jūsų duomenys būtų tvarkomi tik pagal mūsų duotus nurodymus ir galiojančius Jūsų duomenų apsaugą užtikrinančius teisės aktus. Su šiais asmenimis mes sudarome sutartis, kurios įpareigoja šalis griežtai laikytis asmens duomenų apsaugos reikalavimų.

5.      NUORODOS Į KITAS SVETAINES

5.1.   Svetainėje gali būti pateikiamos nuorodos į kitas svetaines, kurios mums nepriklauso, ar kurių neadministruojame. Atkreipkite dėmesį, kad mes neprisiimame atsakomybės už tokių svetainių ar trečiųjų šalių privatumo politiką. Jei esate nukreipiami iš mūsų Svetainės į kitas svetaines, perskaitykite kiekvienos svetainės, kurioje gali būti renkama asmeninė informacija, privatumo politiką.

6.      KAIP SU MUMIS SUSISIEKTI?

6.1.   Mes – tai UAB „Igneta“, įmonės kodas 148136541, registracijos adresas Paliūniškio g. 7A, LT-35113 Panevėžys.
6.2.   Daugiau informacijos visais šioje Privatumo politikoje aptariamais klausimais Jums pateiks: duomenų apsaugos pareigūnas Marius Babachinas, tel. +37065694835, el. paštas marius@igneta.lt
6.3.   Visus su šia Privatumo politika susijusius dokumentus siųskite šiame skyriuje nurodytu adresu ar el. paštu.

7.       BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

7.1.   Naudodamiesi Svetaine ir joje teikiamomis paslaugomis, Jūs patvirtinate, kad perskaitėte šią Politiką ir sutinkate su visomis jos sąlygomis.